Orbán Viktor ezt mondta azoknak, akik külföldre költöznének: „Annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy…”

Orbán Viktor szerdán tartott sajtótájékoztatóján szóba került, hogy vannak olyanok, akik a választási eredményt látva el akarnak költözni Magyarországról.

A miniszterelnök ezt így kommentálta: „Annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy ez a legjobb hely Európában.

Tehát nem érdemes elmenni innen, innen csak rosszabb helyre lehet menni, szerintem.”

“Minden verseny feszültséggel jár, a választás különösen ilyen. A választás után, amikor vége a versenynek, akkor kihirdetik az eredményt.

A győztesnek, akik most mi volnánk, van felelőssége abban, amit úgy hívnak, hogy a nemzet újraegyesítése” – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, úgy látja, hogy Magyarország sikeres ország, Európa két legsikeresebb országa ma Lengyelország és Magyarország.

Ebben a két országban a legnagyobb a gazdasági növekedés, a legalacsonyabb a munkanélküliség, a legmagasabb a családtámogatások aránya, és az elmúlt tizenkét évben Magyarországon volt a legnagyobb adócsökkentés.

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy hisz a nemzetállamban, és Magyarország jövőjét az Európai Unión és a NATO-n belül képzeli el.

A mi világértelmezésünk kicsit leegyszerűsítve úgy hangzik, hogy a sorscsapások globális természetűek, ilyen a népvándorlás, ilyen a járvány és ilyenek a háborúk.

A hatékony, gyors válaszok pedig mindig nemzetiek és lokálisak, ezért továbbra is hiszünk a nemzetállamokban” – fogalmazott, hozzátéve, abban is hisznek, hogy ennek a gondolatnak reneszánsza is lesz egész Európában.

“Én egy normális vérnyomású országban szeretek élni. Alig várom, hogy végre nem sorsdöntő választáson kéne részt venni, hanem csak választáson” – értékelt a miniszterelnök.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: részben MTI)