Szlávik János egyelőre borúlátó: “Továbbra sem vennék repülőjegyet nyárra”. Azt is elárulta, szerinte mikor lesz lazítás:

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa csütörtök reggel a Heti TV műsorának vendége volt. A szakember egyáltalán nem volt derűlátó, sőt, az elkövetkezendő időszakot kritikusnak értékelte.

„Nagyon nehéz két-három hét előtt állunk” – kezdte mondandóját a főorvos. Egy magyar diganosztikai labor szerint a Magyarországon is nagy erőkkel terjedő brit variáns által fertőzött személyekben 10-szer, sőt akár 20-szor több vírus van jelen, mint a régi, hagyományos variáns általi fertőzöttekben

Ezzel kapcsolatban a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa elmondta: “Korábban megszoktuk, hogy a család egy tagja megfertőződik, ma már ez nem így van. Ma megfertőződik a kisgyerek, az apa, az anya, a nagyszülő. Mindenki. A munkahelyeken is sokan megfertőzik egymást”.

A távolabbi kilátásokról pedig így nyilatkozott:

„Lehet, hogy eltart júniusig, júliusig, akár szeptemberig is. De akkor már könnyebb lesz. Egyszer azt mondtam, hogy nyárra nem vennék még repülőjegyet, ezt még tartom” – hangsúlyozta Szlávik János.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!