Magyar Péter szerint rendőri jegyzőkönyv készült egy veszekedésükről Varga Judittal! Közzétette, mi áll benne:

Meglepő poszttal jelentkezett Magyar Péter. Azt állítja, rendőri jegyzőkönyv készült egy veszekedésükről Varga Judittal.

Azt is közzétette, mi áll benne. Így ír erről bejegyzésében:

“Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem.

Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben.

A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni.

És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében.

A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam.

Hogy a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, onnan is tudható, hogy amennyiben nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük. Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben.

És mi történik most? Miután a Karmelita is szembesült az uralkodásuk 14 éve alatti legnagyobb politikai kihívással és meglátták, hogy március 15-én 50 ezer ember gyűlt össze ingyenes utaztatás és állami sms-ek nélkül a független, megvesztegethetetlen új politikai erő zászlóbontására, pánik üzemmódba kapcsoltak és attól sem riadtak vissza, hogy súlyos bűncselekményt elkövetve a rendőrség átadja egy újságírónak azt a rendőri jelentést, amit én sohasem láttam és aminek elkészítésekor engem nem hallgattak meg.

A minimum egy ilyen helyzetben, hogy a rendőri vezetők azonnali nyilvános vizsgálatot rendelnek el annak kiderítésére, hogy ki és milyen célból, kinek az utasítására adta át a szenzitív személyes információkat és rengeteg valótlanságot tartalmazó hivatalos iratot az újságírónak.

Innen is jelzem továbbá, hogy ha bármilyen sajtóorgánum az érintett, bűncselekmény útján kiszivárogtatott hamis jelentést vagy annak részeit nyilvánosságra hozza, vagy annak tartalmáról információkat szivárogtat, akkor szintén büntetőeljárást kezdeményezek ellenük, hiszen a személyes adatokat és szenzitív információkat tartalmazó iratot nem lehet nyilvánosságra hozni, különös tekintettel arra, hogy hivatalos eljárás az ügyben sosem indult.

Elkerülhetetlen egy ilyen helyzetben továbbá, hogy amennyiben ez az irat valóban a rendőrségről került ki, vállalva a szakmai felelősséget, lemondjon az országos rendőr főkapitány, illetve vállalva a politikai felelősséget, távozzon a belügyminiszter.

Amennyiben pedig az újságíró valótlanságot állított és a nekem megmutatott jelentést nem a rendőrségtől kapta, azonnal indítsanak hivatalos eljárást annak kiderítésére, hogy az irat hogy került ki a rendőrségről.

Kiegészítés: Magyarországon a családon belüli vagy kapcsolati erőszak ezer szálon kezeletlen, megoldatlan probléma, a mindenkori kormányok fájdalmas adóssága.

A kormányzásra aspiráló harmadik erőnek, legyen annak köze hozzám vagy bárkihez, kiemelt helyen kell kezelnie ezt, hiszen nők és gyerekek százezrei szenvednek a bántalmazástól – persze akad nem egy férfi is az áldozatok között.

Ehhez a munkához számos szakmai szervezet tudása és tapasztalata áll rendelkezésre, mi őket fogjuk meghallgatni és rájuk támaszkodva fogunk dolgozni azért, hogy a magyar otthonokban mindenki biztonságban érezhesse magát. Zéró toleranciát hirdetünk a bántalmazás minden formájára, legyen bárki az elkövető vagy az áldozat” – hangsúlyozta Magyar Péter.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Varga Judit Facebook oldala)