Már tudni lehet, hány képviselőt küldhet Magyar Péter pártja az Európai Parlamentbe! Ilyenre korábban még nem volt példa!

Az Európai Parlamenti választások közel teljesen végleges, 99,96%-os feldolgozottsága alapján kijelenthető, hogy a Fidesz–KDNP támogatottsága 44 százalékra esett vissza, és az eddigi 13 helyett 11 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

A Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt új politikai formációként rögtön 7 mandátumot kaphat, és a szavazatok közel 30 százalékát szerezte meg.

Ilyenre korábban még nem volt példa, hogy egy teljesen új párt és politikai szerepló ennyire jó eredményt érjen el.

A DK és Dobrev Klára vezette pártszövetség jóval rosszabb eredményt ért el annál, mint amire számítottak. A korábbi 4+1 helyett most csupán 2 képviselőjük lesz az Európai Parlamentben.

Bejutott még a Mi Hazánk, a Momentum azonban kiesett, és a korábbi 2 képviselő helyett ezúttal nem küldhet delegáltat az EP-be.

Szintén nem sikerült a bejutás az MKKP-nak (Kétfarkú Kutyák) sem.

Orbán Viktor éjjel megtartott beszédében mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a kettős választáson.

Az 57 százalékos részvétel szerinte azt jelenti, hogy a demokrácia jól van.

Az EP-választás jelenlegi eredményét a miniszterelnök úgy jellemezte, hogy az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak. Megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika.

Itt megnézheted és meghallgathatod a beszédet:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!