Magyar Péter kipakolt: “A bicskei rémálom nem egyedi eset! Több dokumentum is eljutott hozzám, amelyek…”

Megrázó bejegyzést tett közzé Magyar Péter a közösségi oldalán. Ki tudja, mi minden történhetett még a gyermekotthonokban.

“A bicskei rémálom nem egyedi eset! Tegnap több dokumentum, többek között egy ombudsmani jelentés jutott el hozzám, melyek szerint az egyik speciális gyermekotthonban 2023 áprilisában az egyik gyermekfelügyelő, aki éjszakára volt beosztva, megegyezett egy 15 éves növendékkel, hogy segít neki megszökni (!) az otthonból, ha cserében sz*xuális kapcsolatba léphet a gyermekkel.

A dokumentumok szerint a sz*xuális kapcsolat létrejött, a beígért szöktetés viszont meghiúsult, ugyanis éjszaka nem sikerült kinyitniuk az otthon kertjének kapuját.

A növendék másnap elmondta a csoportvezető nevelőjének, mi történt, ő pedig szólt a felettesének. Ezután az otthonvezető vette fel a növendékkel a jegyzőkönyvet.

Ezt követően a vezetőség úgy döntött, hogy nem tesz az ügyben feljelentést – az intézmény egy korábbi munkatársa szerint azért, mert a feljelentést követő vizsgálat rossz fényt vetett volna az intézményre és a vezetőségre -, hanem megállapodott a gyermekfelügyelővel, hogy próbaidő alatti azonnali felmondással távozik az intézményből.

Az érintett gyermekfelügyelőt végül nem az intézmény, hanem a növendék gyámja jelentette fel 4 hónappal később, augusztusban, miután a növendék elmesélte a gyermekvédelmi gyámnak, hogy mi történt korábban.

Csak a véletlenek összjátékán múlt, hogy a feljelentésre végül sor került, ha az intézményi gyakorlaton múlik, elkerülhető lett volna a felelősségre vonás. Mert a gyakorlat, mint oly sokszor, itt is az eltussolás volt.

Bicske csak a jéghegy csúcsa. A gyermekek sérelmére elkövetett visszaélések a legtöbb esetben az intézmények falai között maradnak.

Az esetek valós számát felbecsülni sem lehet. És amíg hagyjuk, ez így is marad.

Arról nincs információm, hogy milyen stádiumban van a büntetőeljárás, ahogy arról sincs, hogy bárki felelősségre vonta volna az otthon vezetését a feljelentés elmulasztása miatt” – olvasható a posztban.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook oldala)