A rendőrség elárulta, mivel gyanúsítják a szállodahajó kapitányát! Már azt is tudni, meddig nem hagyhatja el Budapestet!

Az RTL Híradó legújabb tudósításában elhangzott, mivel gyanúsítják a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitányát.

A 64 éves, cseh állampolgárságú kapitányt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

A szállodahajóval ütköző motorcsónakban ülő 8 ember közül heten haltak meg.

Közülük az első két áldozatot hamar megtalálták, a többiek holttestét egy hét alatt adta vissza a Duna.

A nyomozás még tart, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint nemcsak a szállodahajó kapitánya hibázhatott.

A motorcsónak vezetője több szabályt is megsérthetett, hangzott el a tudósításban.

A kishajóban utazó egyetlen túlélő végre vallomást tudott tenni, durva mit mondott! Kiderült, mit érzett, mikor a motorcsónak egyenesen a szállodahajó felé száguldott! Ide kattintva megtudhatod.

Az RTL Híradónak nyilatkozó  szakértő a felelősségről szólva hangsúlyozta:„Mind a két vezetőnek felelőssége, hogy ő a szabályokat betartva lehetőleg a másikat segítve közlekedjen.

És az utasaiért is felel, azoknak biztonságáért, mentőmellények felvételéért, ha a környezeti hatások olyanok, esetleg éjszaka elrendeli, hogy a mentőmellényeket alkalmazzák” – közölte Csobay Balázs rendőr alezredes, a Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság vezető-helyettese.

Az RTL Információ szerint a motorcsónakbaleset áldozatain nem találtak mentőmellényt.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!