A kegyelmi botrányt robbantó ügyvéd is megszólalt Magyar Péter hangfelvételéről: elárulta, mennyi lehet a halmazati büntetés!

A kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd is reagált a Magyar Péter által közzétett hangfelvételre, melyen Varga Judit és Magyar Péter hallható. Ezt írja bejegyzésében:

“A Magyar Péter által közzétett hangfelvételen elhangzottak véleményem szerint a Btk. 282. szakasz (1) bekezdésének b) pontjába ütköző és a (3) bekezdés d) pontja szerint minősülő, hivatalos személy hivatali eljárása során hivatali kötelessége megszegésével a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására törekvéssel megvalósított bűnpártolás, valamint a Btk. 305. szakaszába ütköző hivatali visszaélés gyanúját veti fel, mely bűncselekményeket a nyomozati iratok manipulálását elvégző hivatalos személyek tettesként, az őket ezen cselekményre rábírók pedig felbújtóként követhettek el.

Míg az első bűncselekmény 1-től 5 évig terjedő, a második három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, így a halmazati büntetési tételkeret felső határa hét és fél év.

Álláspontom szerint az ügyészségnek a hangfelvétel alapján el kell rendelnie a nyomozást ebben az ügyben, melyben elkerülhetetlen lesz Varga Judit, Rogán Antal, valamint a hangfelvételen megnevezett személyek (kezdetben) tanúként történő meghallgatása.

A Kúria joggyakorlata értelmében a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására irányuló törekvés minden olyan magatartást felölel, amely objektíve alkalmas az eljárás sikerének meghiúsítására, közelebbről a tényállás felderítésének megakadályozására.

Így például az eljárás megindításának vagy folytatásának akadályozása, a feljelentés meggátlása, a tanúk kihallgatásra való megjelenésének megnehezítése, a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítése vagy elrejtése a nyomok eltüntetése útján stb.”

“Még egy mondat a Magyar Péter-féle hangfelvételhez: ha jól értem az abban elhangzottakat, akkor Varga Judit szerint nem az volt a probléma, hogy manipulálták a nyomozati iratokat, hanem az, hogy Polt Péter “nem ura a helyzetnek” az ügyészségen, vagyis nem tudta teljesen elsikálni az ügyet és megakadályozni az eljárást.

No comment” – írta következő posztjában a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd.

A hangfelvétel egész cunamit indított el, hiszen arra Varga Judit is reagált, nem is akárhogy. Ráadásul Gulyás Gergely is megtörte a csendet.

Ide kattintva hallhatod magát a felvételt, melyen Varga Judit és Magyar Péter beszél.

Ide kattintva kiderül, hogy Varga Judit saját szemszögéből hogyan látja a dolgokat.

Ide kattintva megtudhatod, mit művelt Magyar Péter Varga Judittal még évekkel ezelőtt.

Ide kattintva pedig láthatod, mit üzent Magyar Péter a kitálaló Varga Juditnak.

Ide kattintva Gulyás Gergely reakciója is kiderül, aki hetek óta tartó csendet követően szólalt meg.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Facebook)