Vészjósló videót osztott meg Orbán Viktor: “Lesznek országok – mi is ide tartozunk -, ahol lesz ugyan gáz, de…”

Orbán Viktor miniszterelnök vészjósló videót osztott meg a közösségi oldalán. Ebben elmondta: “A háború miatt az áram ára az ötszörösére, a gázé pedig hatszorosára emelkedett.

Vannak országok, amelyek a szankciós politika elkötelezett hívei. A legfontosabb az volna, hogy Brüsszelben belássák, hogy tévedés történt.

A szankciós politika nemcsak nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hanem ellenkező hatást váltott ki, mint ahogy azt tervezték.

Azt gondolták, hogy a szankciós politika majd jobban fog fájni az oroszoknak, mint az európaiaknak.

Ez nem így történt, nekünk fáj jobban. Azt gondolták, hogy a szankciós politika segítségével a háborút le lehet rövidíteni, mert Oroszország meggyengítésén keresztül hamar lehet sikert elérni.

Ez sem vált be, a háború nemhogy nem csökken, nemhogy a lezárása felé közelednénk, hanem a háború jól láthatóan elhúzódik. A szankciós politika ezen egyáltalán nem tud segíteni.

Azt kell mondanom, hogy eleinte azt hittem, hogy csak lábon lőttük magunkat, de most már látszik, hogy az európai gazdaság az tüdőn lőtte magát, és ezért most levegőért kapkod. Mindenhol.

Van, ahol ez azt jelenti, hogy nem lesz energiaforrás, nem lesz gáz, és lesznek országok, ahol meg lesz ugyan gáz, de nagyon magas lesz az ára, de nagyon magas lesz az ára. Magyarország az utóbbi kategóriába tartozik.

Mert mi hoztunk olyan döntéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy beszerezzük a szükséges mennyiségű energiaforrást – hangsúlyozta videójában a kormányfő.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!