Merkely Béla elárulta, kiket érinthet majd leginkább az esetleges őszi 4. hullám: nekik kell lépniük

Merkely Béla professzor volt a vendége a TV2 reggeli műsorának, a Mokkának. Az interjúban sok érdekes és fontos dolog szóba került.

A SOTE rektora szerint a már nálunk, Magyarországon is kimutatott indiai mutáns a beoltatlanokat érinti, a fiatalokat fertőzi a legjobban, számukra azt javasolja, mindenképpen jelentkezzenek oltásra, hiszen, ha külföldön ér minket a betegség, sokkal nagyobb baj is lehet utazás esetén. Azt is elmondta, még dolgoznunk kell a járvány ellen, de olyan már nem lesz, mint amilyen volt.  A professzor szerint van értelme a fiatalok oltakozásának, hiszen fontos a szerepük a fészekimmunitásban, ők könnyen továbbadhatják az idősebbeknek. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdésre már mindenki védett legyen.

Merkely Béla szerint egyébként olyan járvány, mint amilyet megéltünk a második és harmadik hullámban, már nem lesz; és a negyedik hullám is elkerülhető

Merkely Béla azt is elmondta, hogy érdekes volt a harmadik hullám lefolyása, ami 11 ezer feletti napi esetszámokat produkált, de ezt követően nagyon gyorsan estek a számok, sokkal gyorsabban, mint várták volna.

Itt meghallgathatod a teljes beszélgetést:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!