Kiderült, miért üres félig szinte minden chipses zacskó: ez az oka a sokszor rendkívül bosszantó “trükkös” csomagolásnak

Őszintén bevalljuk, hogy minket eléggé elszomorít és zavar, hogy amikor kinyitjuk a chipses zacskót, bizony, jó, ha a zacskó feléig van töltve a chips, a többi semmi.

Azaz, mégsem. Utánajártunk a témának és, bizony jó ok van arra, hogy csak körülbelül félig töltik meg a chipses zacskókat.

A Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal blogján egy szakértő elárulta, hogy miért folyamodnak ehhez a fura csomagolási módhoz, és hogy mi is van még a chipses zacskóban a chipsen kívül:

“A chips törékeny termék. Amikor szállítják, figyelni kell a sérülésmentességre. Nagy zacskóban, felfújva kevésbé törnek szét az ép szeletek. A másik fő ok a termék tartósításával függ össze. A gyártási folyamat során nitrogénnel töltik fel a chipsek zacskóját, így nem érintkezik oxigénnel a termék, amely lassítja az avasodást is,. Fontos azonban megjegyezni, hogy a minőségmegőrzési időhöz közel azért már elindulhat némi avasodás.” – mondta Szabó Gábor, a Hazai Snackgyártók Érdekegyeztető Fórumának főtitkára.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!