Kiadták a figyelmeztetést: itt várható nagyobb mennyiségű hó, ónos eső illetve hófúvás vasárnap estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy a vasárnap folyamán még sok helyen számíthatunk esőre, helyenként sajnos ónos esőre és hófúvásra is. Itt vannak a részletek, hogy az ország mely részén, mi várható:

“Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, illetve a déli megyékben eső, néhol ónos eső is. Délután egyre inkább a legdélibb országrészre valamint a Tiszántúl déli felére húzódik vissza a csapadék, eső ekkor már csak a Dél-Alföldön valószínű.

Összességében a legkevesebb csapadék az északi határszélen, az északkeleti országrészben, a legtöbb a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, ami helyenként hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.01.31. vasárnap éjfélig:

Az ország nagyobb részére kiterjedt csapadék jellemzően hó formájú, de délen, délkeleten eső, ónos eső is előfordul. A hó és eső határa a hőmérséklet csökkenésével fokozatosan tovább araszol dél felé, de a déli, délkeleti határvidéken egész nap inkább a vegyes csapadékforma és az eső lehet a jellemző. Az északi megyékben csak gyengébb intenzitású havazás várható, itt inkább csak lepelnyi hó lehet, míg máshol 2-5 cm, a Dél-Dunántúlon, Zalában, illetve esetleg a Dél-Alföldön helyenként 7-10 cm hó is hullhat.

Főként a reggeli, majd az esti órákban délen, délkeleten (Alföld déli része, Baranya, esetleg eleinte Tolna) ónos eső is valószínű helyenként pár tized milliméter, néhol 1 mm feletti mennyiségben. Az élénkülő, erősödő északkeleti a Bakonyban, Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön helyenként kisebb hófúvást is eredményez. Az intenzívebb csapadék zónája napközben fokozatosan a déli megyékre szorul vissza.”

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!