Kásler Miklós bejelentette, kik kaphatják meg idén ingyenesen az influenza elleni védőoltást

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye a témában a következőképp szól: Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

A kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett abban, hogy minden magyar állampolgár számára térítésmenetesen biztosítsa az influenza elleni oltást, nemcsak az idősek, és a kockázati csoportba tartozók számára.

Az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár.  Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével. A háziorvosoknál és az üzemorvosoknál napokon belül elérhetővé válik  az influenza elleni védőoltás.

Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így felvétele különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma)