Jobbikos politikus Szilárdról: Az önzés, a vakmerőség és a becsvágy lett a veszte, így végül…

Míg a legtöbben mérhetetlen fájdalommal gyászolják Suhajda Szilárdot, és hatalmas sportemberként gondolnak rá, akadnak, akik másként vélekednek.

Néhányan felvetik, nem volt-e önzés részéről kisgyermekes apaként, hogy ott, abban a pillanatban csak a csúcsra, és nem a családjára koncentrált.

Azt, mi játszódott le a végzetes percekben Szilárd fejében, már soha nem tudhatjuk meg. Azt viszont igen, mi volt a sátrában, ugyanis megtalálták! Ide kattintva kiderül, mit hagyott Szilárd a sátorban.

Ide kattintva pedig megtudhatod, milyen mellbevágó döntést hozott Szilárd családja temetéséről. Ők hősként tekintenek rá!

A Jobbik szolnoki elnöke, Szotyori-Lázár Zoltán azonban egészen más véleményen van Szilárddal kapcsolatban! Ezt írja közösségi oldalán:

“Mindenki elmondta a véleményét a Suhajda Szilárd ügyről, így megteszem én is” – kezdi bejegyzését a politikus, majd így folytatja:

“Szeretném előrebocsátani, hogy természetesen én is sajnálom, ami történt vele, ugyanakkor azokkal sem értek egyet, akik felmagasztalják akár Suhajdát, akár a hegymászókat általában.

Attól az érveléstől meg végképp kiver a víz, amikor valaki azzal jön, hogy “ha nem lettek volna a Suhajdához hasonló, bátor emberek, még mindig a technikai középkorban élne az emberiség”.

Nos, maradjunk annyiban, hogy nagy felfedezőkre mindig szüksége volt az emberiségnek és mindig szüksége is lesz, azonban Suhajda Szilárd nem volt felfedező. Az emberiséget előrevivő “Nagy Felfedezők” amúgy jellemzően nem adrenalin junkie-k, hanem mindenki által kicsúfolt, hajlott hátú, szemüveges, íróasztal felett görnyedő “könyvmolyok” és “geek”-ek voltak.

Suhajdát ezzel szemben nem az emberiség előrehaladásáért érzett olthatatlan vágy, hanem személyes ambíciói hajtották.

Célja – ha sikerült volna – nulla hasznot hajtott volna az emberiségnek, a Mount Everesten amúgy sincsen már mit felfedezni. Szóval ha kérhetem, ne hasonlítsuk a nagy felfedezőkhöz.

A becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte, így végül egy megözvegyült asszony és egy árva maradt utána.

Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül.

Részvétem a családjának, akiknek mérhetetlen fájdalmat okozott” – zárul a Jobbik szolnoki elnökének posztja.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Facebook oldala)