Itt a friss, szerda reggeli bírósági döntés Lajcsi halasztási kérelméről: kiderül, mi lesz a börtönnel

Mint ismert, Galambos Lajos és ügyvédje Lajcsi betegségére hivatkozva halasztási kérelmet nyújtottak be az illetékes bírósághoz a börtönbüntetés megkezdésével kapcsolatban.

A törvényszék most elbírálta a kérelmet, a kiadott közleményből pedig kiderül megússza-e a börtönbe vonulást Lagzi Lajcsi, vagy sem. Itt az indokolás:

“A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben.

A másodfokú jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.

A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – olvasható a bíróság szerda reggeli közleményében.

A közleményből kiderül, hogy a döntést még mindig meg lehet fellebbezni, azonban a börtönbüntetést mindenképp meg kell kezdeni, mert a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya. Lajcsinak tehát börtönbe kell vonulnia.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!