Gulyás Gergely: az élelmiszerár-STOP újabb termékkel bővül: erre a népszerű húsfajtára is vonatkozik

Azt már Orbán Viktor miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy február 1-től élelmiszerár-stopot vezetnek be hat termék esetében.

Ezek pedig a a kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-ételolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azonban bejelentette, hogy a felsorolásból kimaradt egy termék, ami nem más, mint a csirkefarhát. Így a végleges lista 7 terméket tartalmaz.

Ezen termékek esetében az árat vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az emelkedő energiaárak mindenhol inflációs spirált indítottak el, de az uniós energiapolitika sem nyújt segítséget.

Ezek terheit akarják mérsékelni, így jött az élelmiszerárstop ötlete, egyébként szerb mintára.

Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy egyelőre 3 hónapra szól a termékek árának befagyasztása.

A miniszter a részletekről szólva elmondta még, hogy úgy számolják az október 15-i árakat, hogy üzletenként kell érteni ezt, tehát nem egységes ár lesz, hanem boltonkénti.

Amilyen áron adták az egyes boltok ezeket a termékeket október közepén, február elsejétől ugyanolyan áron kell kínálniuk.

Fontos részletként említette azt is, hogy mennyiségre ugyanannyi ármaximált terméknek kell a polcokon lenni, mint októberben, ezt is ellenőrizni fogják.

Az a kereskedő, aki nem így tesz, komoly bírságra számíthat, hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely más lényeges bejelentést is tett a kormányinfón. Változik a védettségi igazolványokat és a karantént érintő szabályozás.

Hogy pontosan ki minősül február 15-től oltottnak, és hány napra rövidül a kötelező karantén időtartama, IDE KATTINTVA tudod elolvasni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!