Felkavaró részlet derült ki Szilárd drámájáról: a végsőkig küzdhetett, és nem kizárt, hogy…

Suhajda Szilárd eddigi teljesítményeit sokan egy olimpiai bajnokéhoz hasonlítják.

Családja is hősként tekint rá, így érthető a döntésük, amit Szilárd temetéséről hoztak.

Ha kíváncsi vagy rá, mi a szándékuk Szilárd testével abban az esetben, ha előkerül, ide kattintva megtudhatod.

Ide kattintva azonban egy olyan véleményt olvashatsz, amely nem hősként, hanem vakmerő és önző emberként tekint Szilárdra.

A többség mégis nagy sportembernek kijáró tisztelettel gyászolja a hegymászót, akivel kapcsolatban most egy drámai részlet is kiderült:

Nedeczky Júlia hegymászó, pszichológus szerint az sem kizárt, hogy Szilárd végül csúcsot is elérte, csak meghibásodott nyomkövetője nem küldött adatokat róla – számol be az Origo.

“Szilárd egy nagyon erős ember volt, nagyon elszánt, úgyhogy én sajnos el tudom képzelni, hogy ő addig ment, amíg fel nem ért” – vélekedett a szakember.

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt. A 8051 méteres Broad Peaket 2014-ben, első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t 2019-ben, a 8516 méteres Lhocét pedig 2022-ben mászta meg pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül.

A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül.

Itt láthatod a Tények tudósítását, amely beszámol a legfrissebb fejleményekről:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Facebook oldala)