Felejtsd el a magas fűtésszámlát: rengeteg pénzt spórolhatsz ezzel a 9 trükkel:

Ha okosan csinálod, a fűtési időszakban jó sok pénzt takaríthatsz meg, ha néhány igen egyszerű trükköt figyelembe veszel! Ezekre figyelj leginkább:

1. Legalább három fokkal emelkedik a hőfok a szobában, ha a radiátor mögé a falra hővisszaverő fóliát szerelsz. Nyáron megakadályozza, hogy az autó ablakán keresztül a hő hatására felforrósodjon az utastér. Télen pedig a radiátor mögé szerelve, a meleget benntartja a lakásban.

2. Ha régi típusú ablakok vannak a házban, és nem zárnak jól, a réseknél alkalmazz szilikon csíkot, hogy ne menjen ki a meleg. A speciális ragasztó-szigetelő csíkok nagyon jól lezárják a réseket.

3. Ha már rég rajta vannak a gumi szigetelőcsíkok az ablakon, ellenőrizd le, mielőtt beköszöntene a tartós hideg. Idővel a gumi rongálódik, megérik, és akkor már nem felel meg az eredeti funkciójának.

4. Az ablakok közé készíts szivaccsal vagy polisztirénnel töltött párnákat. Ezek nagyon jól szigetelnek, és nem engedik ki a meleget. Éjszakára a küszöbök elé, vagy, ha dupla ajtó van, a két ajtó közé is helyezhetsz egy-egy ilyen párnát.

5. Miután használtad a sütőt, hagyd nyitva az ajtaját, így a szoba levegője is könnyebben átmelegszik.

6. Amikor kint süt a nap, húzd el a függönyöket, engedj be minél több napfényt a házba. A napsugarak télen is nagyon fel tudják melegíteni a lakást.

7. A fűtőtestek elől húzd el a polcokat, foteleket, így jobban szét tud áramlani a meleg a lakásban.

8. A hidegebb évszakban használj minél vastagabb szőnyeget, még akkor is, ha a csupasz padlót jobban szereted. Egy vastagabb szőnyeg néhány fokkal megemeli a hőmérsékletet a lakásban.

9. A zuhanyzás, fürdés utáni forró gőz is jó kimelegíti a lakást. Miután végeztél, hagyd nyitva a fürdőszobaajtót.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: twice)