Ezért ne takard le a babakocsit a nagy melegben: rendkívül veszélyes lehet

Biztosan mindenki látott már anyukát olyan babakocsit tolni, amit kendővel fedtek le, hogy a baba nyugodtan pihenhessen, vagy ne égesse bőrét a nap. Svante Norgen svéd gyermekorvos szerint azonban ez a lehető legrosszabb ötlet.

A meleg időszak már itt van a nyakunkon, ezért nagyon fontos, hogy tisztában légy vele, mi a leghelyesebb a napsütéses órákban és mi nem. Van, hogy a babakocsi letakarás kifejezetten veszélyes a gyermek számára.

Azt mindenki tudja, hogy egy kicsi gyermeket nem szabad őrizetlenül hagyni nyáron az autóban. Sajnos hasonló hatás érheti őt egy letakart babakocsiban is.

Valószínűleg úgy gondolod, hogy logikus a tűző napsütés elől megóvni a kicsi gyermeket azzal, hogy letakarod a babakocsit, azonban kocsiban a hőmérséklet ilyenkor nagyon könnyen felszökhet kifejezetten magasra is.

Ilyenkor valóságos szauna alakulhat ki a babakocsiban! Ez a nagy meleg akár a baba életét is veszélyeztetheti!

A levegő nem jár olyan jól, a hőmérséklet akár 15 fokkal magasabb lesz, ez pedig akár hirtelenhalál-szindrómához is vezethet. A kicsi babáknál ugyanis az ilyen forróság a prenatális állapotot, a méh melegét idézheti, az pedig akár a légzés leállásához is vezethet!

Fontos tehát, hogy figyeljünk arra, mivel és hogyan védjük a nagy melegben a kisbabánkat!

Ez a videó is jól mutatja, mennyivel melegebb lehet a letakart babakocsiban, mint a levegőn:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: Daily Mail)