Ellepik a budapesti buszokat a rendőrök, azt is elárulták, mi a razzia oka:

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal karöltve 2021. március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítottak, amit lakossági jelzésekre reagálva a következő két napon gyakorlatilag folyamatos ellenőrzésig fokoznak a két járat teljes útvonalán.

28 járőr, valamint a BKK biztonsági szolgálatának 12, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 8 munkatársa a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesz 2021. március 31-én és április 1-jén. Az utasok biztonságérzetét célzó  közös bűnmegelőzési akciót szükséges intenzitással és rendszerességgel a későbbiekben is folytatni fogják az együttműködő szervezetek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza került górcső alá. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

Nagyon fontos, hogy aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közleménye, kiemelt kép: police.hu)