Kiderült, mi okozta Hegedűs Zsuzsa halálát: egy családhoz közel álló forrás elárulta

Hegedüs Zsuzsa szociológus, Orbán Viktor korábbi tanácsadója szombat reggel hét órakor halt meg, az értesülést megerősítette Hegedüs Zsuzsa egyik rokona is.

A korábban a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben tanácsadóként dolgozó szakember egy éve tartó betegség következtében családja körében hunyt el – írja az MTI egy, a családhoz közel álló forrásból értesülve. Temetéséről a családja gondoskodik.

A Wikipédián pedig ez olvasható: Utolsó évében daganatos betegséggel küzdött.

Hegedüs Zsuzsa 1946-ban született. 1969-ben szerzett bölcsészdiplomát az ELTE-n, majd 1975-ig a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársaként dolgozott.

Majd 1976-ban Franciaországba emigrált, és Párizsban doktorált szociológiából. Ezután tíz évig nem jöhetett Magyarországra.

Szociológusként Franciaországban és Nyugat-Európában az új társadalmi mozgalmakkal foglalkozott, majd a kialakuló globális, önkreatív társadalom elméletét dolgozta ki.

Fontosabb publikációi ezekben a témakörökben jelentek meg franciául, angolul és olaszul.

2009-től kuratóriumi elnöke volt a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványnak, amely a Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségében élő családok élelmiszer-előállításához nyújt segítséget, vetőmag és haszonállat osztásával.

A Fidesz-KDNP 2010-es választási győzelme után Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, a romafelzárkózás koncepciójának egyik kidolgozója. 2014-től miniszterelnöki megbízott.

2022-ben Orbán tusványosi beszédét követően, viharos kijelentésekkel lemondott pozíciójáról.

Orbán Viktor miniszterelnök így búcsúzott tőle közösségi oldalán: “Elhunyt Hegedüs Zsuzsa. Isten veled!”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI)