Dr. Szlávik János érthetően és kézzel fogható példákkal elmagyarázta, miért nem szabad egyelőre lazítani a korlátozásokon

Magyarország Kormánya egy tájékoztató videót rakott fel a Facebook oldalára, amelyen Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa mondja el, hogy miért nem érdemes egyelőre lazítani a korlátozásokon.

A szaktekintély a videóban a többi között az alábbi fontos szempontokra hívja fel a magyar emberek figyelmét:

“Általában a vírus zárt terekben terjed jobban, olyan helyeken, ahol emberek maszk nélkül vannak összezárva, gondolok itt nagyobb rendezvényekre, esküvőkre, éttermeikre is. Minden zárt körű tevékenység, ahol az ember nem használ maszkot, megteremti a lehetőségét annak, hogy másokat megfertőzzön.

Nagyon sok európai országban próbálkoznak azzal, hogy lazítanak a szabályokon, de sajnos ennek mindig következménye van. Amíg nincs elegendő mennyiségű védőoltásunk, addig nagyon óvatosan kell bánni a lazításokkal.

Hiszen semmi sem garantálja azt, hogy néhány hét múlva nem fog emelkedni az esetszám, a kórházakban fekvő betegek száma és a halottak száma. Tehát nekünk mindent el kell követnünk azért, hogy ezt megakadályozzuk, és ebben sajnos egyelőre benne vannak a szigorító intézkedések is” – szögezte le Dr. Szlávik János.

Itt megnézheted és meghallgathatod a teljes videót:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!