Az egész család boldog volt, ám amikor az örökbefogadott kislány megtanult angolul, elmondta a teljes igazságot

Jessica és Adam Davis úgy döntöttek, hogy négy saját gyermekük mellé örökbe fogadnak egy ötödiket.

Mivel egy ugandai kislányra esett a választásuk, az Ohio államban élő Davisék egy helyi örökbefogadási irodához, a European Adoption Consultants-hoz fordultak segítségért. Ott megtudtak pár részletet az általuk megkedvelt mindössze 5 éves leányzó életéről: az apja elhunyt, az anyja pedig túlságosan szegény volt ahhoz, hogy bár egy falattal is táplálhassa őt. A jólelkű család azonnal a szárnyai alá vette a kislányt, ám nem sokkal az örökbefogadás után kiderült, Mata szívszorító történetéből egyetlen szó sem igaz.

Adam és Jessica 2015-ben tett pontot az adoptálási folyamat végére. A kislány könnyen beilleszkedett, és mindössze hat hónap alatt meg is tanult angolul. Mihelyt meg tudta fogalmazni a gondolatait, rögtön elmesélte a mostohaszüleinek az eget rengető valóságot.

Kiderült, az édesanyja igazából egy nagyon szerető asszony, aki igenis gondoskodott a lányáról, és minden nap elkísérte őt az óvodába. Ezt hallva, Davisék felkeresték a Reunite Uganda alapítvány vezetőjét, akinek segítségével meg is találták Mata szülőanyját, azzal együtt pedig a kislány története is beigazolódott. A naiv ugandai nőt embercsempészek csapták be azt mondván, a lányát kizárólag iskoláztatás céljából juttatják ki az Államokba, ahonnan ő majd haza is fog térni, mihelyt befejezi a tanulmányait. Erről azonban szó sem volt.

Mata esete nem az egyetlen, és ennek a CNN hírcsatorna alaposan utánajárt. A csalók karitatív akcióként állították be a dolgot: 50 ezer dollár fejében az amerikai családok örökbe fogadhattak egy ugandai gyereket, a háttértörténet pedig mindig ugyanaz volt. Csupán a valóság nem: míg az örökbefogadók azt hitték, jót cselekednek, addig a gyerekek igazi családjai a legdrágább kincsük elvesztése miatt szenvedtek.

A televíziós riport eredményeképpen, az FBI átfogó nyomozást rendelt el a bűnszervezet azonosítása és a tettesek felelősségre vonása érdekében. Az embercsempészet egyike a legsúlyosabb bűncselekményeknek, és ha beigazolódik, az a legkevesebb, hogy az érintettek komoly büntetésben részesülnek:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: doily)