Végre megjön a várva várt melegedés, ekkorra ér ide a jó idő, 20 fok feletti csúcshőmérséklettel

Az idei április szokatlanul hűvös volt, jó pár fokkal hidegebb volt szinte minden nap a sokévi átlagnál. Most végre erőteljes melegedés kezdődik és már nem is kell rá sokat várni, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

“Szerdán még nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan előfordul eső, zápor. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet délután 13 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett inkább a felhőzet lesz túlsúlyban. Több helyen várható záporeső, zivatar (intenzívebb zivatarnak keleten van nagyobb esélye). A déli, délnyugati szél sokfelé élénk, időnként erős lesz, zivatarban pedig viharossá is fokozódhat. Hajnalban 4, 11, délután 17, 23 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A délnyugati, majd az északnyugati szél több helyen megerősödhet, zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6, 12, délután 18, 24 fokot mérhetnek.

Szombaton a napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen számítani lehet esőre, záporra, zivatarra is. A délkeleti, majd délnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 13 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.”

Mindez tehát azt jelenti, hogy szombaton már szinte az ország minden pontján 20 fok felett lesz a hőmérséklet.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)