Varga Barnabás már túl a műtéten! Kiderült, hogy sikerült az operáció és mikor hagyhatja el a kórházat!

A műtétet követően legkorábban szerdán engedik ki a kórházból Varga Barnabást, a magyar labdarúgó-válogatott középcsatárát, aki a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett.

Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette – idézte a csatár klubjának, az FTC-nek a honlapja a FradiMédiának nyilatkozó Pánics Gergelyt csapatorvost.

A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet.

Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult.

Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki” – fogalmazott az orvos, aki nem akarta kommentálni a stadionban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet tevékenységét.

“Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül.”

Nemzeti Sport a játékos szüleire hivatkozva arról ír, hogy Varga Barnabás hétfőn délelőtt már át is esett a műtéti beavatkozáson.

Feleségemmel együtt idehaza várjuk a híreket, amelyeket Barni kedvese küld számunkra. A műtétet végrehajtották, Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, és az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá.

Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk” – mondta Varga András, a 29 éves labdarúgó Szentpéterfán élő édesapja.

Itt Csoboth Kevin hétfő délelőtti sajtótájékoztatóját láthatod, melyben szóba kerül Varga Barnabás is:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!