Valaki 1 milliárd 700 millió Ft-ot nyert a lottón: kiderült, simán elbukhatja ezt a rengeteg pénzt

Szombat óta van egy újabb milliárdosa az országnak, valaki ugyanis egymaga nyerte meg az ötöslottó mesés főnyereményét.

Az illető 1 milliárd 724 millió 177 ezer 660 forinttal lett gazdagabb. Lehet, épp te vagy az? Mutatjuk a nyerőszámokat:

4 (négy), 17 (tizenhét), 55 (ötvenöt), 67 (hatvanhét), 89 (nyolcvankilenc). Ezekkel a számokkal lehetett elvinni a több mint 1 milliárd 700 millió forintot.

Mégis, a szerencsés nyertes akár el is bukhatja ezt a felfoghatatlanul nagy összeget

Legutóbb 2020. februárjában volt jelentősebb, fel nem vett nyeremény: valaki majdnem 80 milliót nyert a Jokeren, amiért nem jelentkezett.

A Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot tart fenn a jelentkezés céljából, az ún. nagynyertes vonalat – a nyertesnek ezen a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie.

Ezt írják a nyeremény átvételéről: „A vonal végén Társaságunk illetékes munkatársa várja a hívást:

az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van

az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, ezért könnyűszerrel tudnia kell a választ az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

A nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére a „tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor. A kifizetési eljárás lefolytatására a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben kerül sor.

A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután rögzítjük a nyertes személyes adatait.

A nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forint folyószámlára. A nyereményfelvétel után nem tartunk kapcsolatot a nyertesekkel” – olvasható a Szerencsejáték Zrt. honlapján.

Volt már, hogy valaki irgalmatlan mennyiségű pénzt bukott, mert nem jelentkezett nyereményéért 90 napon belül: 2018 nyarán az ötöslottó akkori nyertese nem vette 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét. Érdemes tehát figyelni és betartani a határidőt.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!