Sokkoló részletek derültek ki Lendvai Miklós haláláról: a rendőrség is nyilatkozott!

Negyvenhét esztendősen elhunyt Lendvai Miklós 23-szoros válogatott labdarúgó. A hírt hétfőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg közösségi oldalán.

Lendvai 1991-ben Zalaegerszegen kezdte pályafutását, majd Franciaországban a Girondins Bordeaux, Svájcban pedig a Lugano csapatában futballozott.

Később Magyarországra visszatérve 1998-ban a Ferencváros játékosa lett, ezt követően pedig újabb légiós évek következtek Belgiumban és Cipruson.

Külföldi csapatai után Győrben, majd az élvonalban utolsóként ismét Zalaegerszegen játszott. Edzőként két időszakban is irányította szülővárosa csapatát.

A rendkívül harcos és kemény stílusáról ismert középpályás 1996-ban Csank János kapitánykodása idején mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 23 alkalommal kapott lehetőséget.

A válogatottal az 1996-os atlantai olimpián is szerepelt korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait, de a családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

Rengeteg energiát, pénzt és időt öltem a futballba, és ez nem térült meg. Nem azért teremtettem magamnak és a családomnak anyagi biztonságot, hogy utána alig lássam a gyerekeimet, és hétről hétre meccsre járjak. Ez nem az én utam – árulta el szomorúan a Magyar Nemzetnek 2021-ben Lendvai Miklós.

Csapattársa és barátja, Vincze Ottó megrendülten búcsúzott Lendvaitól a közösségi oldalán:

“Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad…12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Egy harcos voltál. A szívem összetört” – írta.

Ez az utalás is, és a meg nem erősített hírek is arra utalnak, hogy Lendvai Miklós önkezével vethetett véget életének.

A Sportal információi szerint munkatársai ezek után a házához siettek, és ők találtak rá a holttestére, háza melléképületében.

A sportmagazin megkereste a rendőrséget is, akik rövid válaszukban arról tájékoztatták az újságírókat, hogy „az említett ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja a haláleset körülményeit.” Idegenkezűség tehát nem merült fel a halálesettel kapcsolatban.

Öt gyermeket hagyott hátra. Nyugodjon békében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VinczeO (@vinczeo7) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!