Sokkoló árak! Ez vár ránk mától! Ennyiért lehet tankolni a nagy cégek kútjain:

Gulyás Gergely miniszter a benzinárstop kivezetéséről szólva elmondta: A kormány mindaddig fenntartotta az ársapkát, amíg azt meg lehetett tenni.

Az elmúlt néhány napos káosz és a megelőző 13 hónap kedvezményes árának a mérlege egyértelmű, a magyar családok érdekét az ársapka bevezetése és fenntartása szolgálta mindaddig, amíg erre lehetőség nyílt. Megjegyezte: még ezzel a drágulással is az alsó egyharmadban lesz Magyarország Európában.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva közölte: a Mol az ellátásbiztonsággal kapcsolatban “egy félreérthetetlenül egyértelmű” levelet írt az energiaügyi miniszternek, ezért nem tudtak tovább várni. “Szívünk szerint fenntartanánk a végtelenségig, de látni kell, hogy nincs mód” – jegyezte meg.

Kijelentette: 13 hónapon át kitartottunk, miközben volt olyan európai ország, ahol ezer forint volt egy liter üzemanyag. “Ha úgy tetszik, ez siker, az a kár, hogy vége van” – jegyezte meg a miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a jövőre tekintettel nem számítanak a mostanihoz hasonló nehéz helyzetre, mert az importlehetőség helyre fog állni.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta: a Molnak nagy veszteséget okozott az üzemanyagárstop, “ez egy fájdalmas” időszak volt.

Hozzátette: “ne azért haragudjanak ránk, mert megszűnik az árstop, hanem annak örüljön mindenki, hogy ennyi ideig fennmaradt az árstop”.

Hangsúlyozta: azzal számolnak, hogy a következő évre sokkal magasabb ártartományban lesznek mind a jegyzésárak a termékekre, mind pedig a kőolajárak.

Hernádi elmondta, hogy a Mol kútjain 641 forint lesz a benzin piaci ára, és 699 forint a dízel ára.

A holtankoljak.hu oldalon mindenki rákereshet, hogy az ő környékén melyik kút mennyiért adja az üzemanyagot:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: részben MTI)