Rusvai Miklós nagy összegben fogadna arra, hogyan alakul a 4. hullám a közeljövőben

Rusvai Miklós szerint meglehetősen jól előrejelezhető, hogyan fog alakulni a járvány 4. hulláma az elkövetkezendő egy-két hónapban.

A víruskutatóval az InfoRádió készített egy hosszabb interjút, amelyben a szakember a következőképp fogalmazott arról, mi várható Magyarországon:

“Folyamatos növekedés várható a járványban, nagy összegben lehet fogadni arra, hogy továbbra is stabilan, tendenciaszerűen fognak növekedni itthon a kedvezőtlen statisztikai járványadatok” – közölte Rusvai Miklós, majd így folytatta:

“A mutatók közül négyet érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni: a friss fertőzöttek számát, a kórházban ápoltak számát, a lélegeztetőgépen lévők számát és a halottak számát. Mindezek mellett még a szennyvízadatok alkalmasak előrejelzésre. Ezen adatok ismeretében most biztosan állíthatjuk, hogy szeptemberben, októberben stabil növekedés lesz”.

A szakember azt is elmondta, hogy szerinte mikor fog újabb sebességbe kapcsolni járvány: “Begyorsulni a járvány nagy valószínűséggel októberben fog, és most még a lassú, de tartós növekedés fázisában vagyunk.”

Rusvai Miklós hangsúlyozta: “eddig minden országban azt mutatják a statisztikák, hogy az oltottak közül jóval kevesebben kerülnek súlyos állapotba, mint az oltatlanok közül” – ezért ő is mindenkit az oltás felvételére buzdított.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Mészáros János)