Orbán Viktor nagy bejelentése: eddig marad a rezsicsökkentés és az árSTOP-ok

Amíg nem lesz béke és Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, az infláció sem szüntethető meg. Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, a kormány szándéka, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtt.

A kormányfő kiemelte: a háború kitörésének első évfordulóján Magyarországnak érdemes világossá tennie, hogy nem változtat korábbi álláspontján, ezért támogatandók a Fidesz és a KDNP képviselői, hogy a háború évfordulóján az Országgyűlés határozatban rögzítse: Magyarország békepárti marad, és a jövőben is ki akar maradni az orosz-ukrán háborúból.

Hozzátette: az Országgyűlés egyértelmű állásfoglalására szükség is van, mert nap mint nap óriási nyomás nehezedik Magyarországra.

Mindenki láthatja, hogy bele akarnak minket préselni a háborúba. Azt akarják, hogy csatlakozzunk a háborúpárti országokhoz – tette hozzá.

Orbán Viktor beszédében azt is elárulta, mi a kormány terve a rezsicsökkentéssel és a különböző árSTOP-okkal.

A magyar kormányfő hangsúlyozta: a rezsicsökkentés 2023-ban is marad ebben a formában.

Az élelmiszerárstopokról szólva kiemelte: meddig nem áll a csökkenő pályára az infláció, addig megmarad az árstop, és ez igaz a lakossági kamatstopra is, amelyet az érdemi kamatcsökkenésig fenntartanak.

Mindez tehát azt jelenti, hogy ebben az évben továbbra is fenntartják az árstopot és a kamatstopot is.

Itt teljes egészében meghallgathatod Orbán Viktor hétfői, napirend előtti felszólalását:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!