Orbán Viktor: “Minden magyar család havonta átlagban 181 ezer forinttal fizetne többet, hogyha…”

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban elmondta, megállapodásra törekszik Brüsszellel.

“Fundamentális kérdésben véleménykülönbség van Brüsszel és Magyarország között, “ezért ők nem szeretik a magyar kormányt”.

Türelemre van szükség, mert annak ellenére, hogy ők igazságtalanok Magyarországgal szemben és mindig újabb feltételeket támasztanak, “megállapodásra kell törekednünk” – közölte a miniszterelnök.

A kormányfő ismét hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően minden magyar család havi 181 ezer forint támogatást kap:

“A kormány a következő évben is azon dolgozik, hogy megvédje a családok rezsitámogatását, mert e nélkül minden magyar család havonta átlagban 181 ezer forinttal fizetne többet” – húzta alá a miniszterelnök.

Kulcskérdésnek nevezte, hogy a következő évben minden forintot, sőt, minden fillért a rezsivédelmi alapba tegyenek, azért, hogy a családokat meg tudják védeni a szankciók következtében “egekbe felugrott” energiaárakkal szemben.

Kiemelte: ha a következő évben a vállalkozók is jól teszik a dolgukat, a munkavállalók is jól dolgoznak és a kormány is jól dolgozik, akkor el tudják érni, hogy a magyar gazdaság ne essen recesszióba, hanem továbbra is legyen gazdasági növekedés.

Hozzátette: másfél százalékos gazdasági növekedéssel számolnak, és ha ezt sikerül elérni, akkor meg tudják védeni a családok rezsitámogatását.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!