Orbán Viktor: “Akik a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra, ott fogják végezni, ahol az…”

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából, a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján tartott beszédében a kormányfő kiemelte: “a bennünket, vidékieket lesajnáló baloldal szerint nem helyénvaló” Zalaegerszegen ünnepelni, “ahogy ők mondják, csak Zalaegerszegen”. Nem értik, hogy Budapest nem azonos az országgal – fogalmazott.

Orbán Viktor azt mondta, a “mi igazi tragédiánk”, hogy a kommunisták az őket támogató szovjet kalasnyikovok segítségével visszatértek, és béke helyett ott folytatták, ahol október 23-án abbahagyták: osztályharc, proletárdiktatúra, pártállam, politikai börtönök, kivégzések.

Dicsőség az áldozatoknak, tisztelet az ellenállóknak! – hangoztatta. Magyarországnak 1956-ban valódi esélye volt kivívni a függetlenségét – jelentette ki a miniszterelnök, aki arról is beszélt, a magyarok igazságát csak a magyarok mutathatják meg a világnak.

A kormányfő szerint 1956-ban minden észszerű feltétel adva volt ahhoz, hogy Magyarországon erőszakmentes legyen az átmenet.

Hozzátette: az első napokban még működött a terv, magyarok százezrei vettek részt a forradalomban, a szovjetek összezavarodtak, és ha a Nyugat nem árulja el őket, 1945 után másodszor is sikerrel jártak volna a magyarok.

A magyarok igazságát csak a magyarok mutathatják meg a világnak, és csak a magyarok védhetik meg saját igazságukat a fenyegető veszélyekkel szemben – összegzett Orbán Viktor.

Képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit itthon és külföldön egyaránt – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: 1956-ban megtanultuk, hogy nehéz időkben csak az összefogás segíthet.

Ezért ne törődjünk azokkal, akik “hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra”, ott fogják végezni, ahol az elődeik – mondta.

Itt meghallgathatod a teljes beszédet:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)