NATO-főtitkár: Ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott Lengyelországba! Elárulta a részleteket:

A Lengyelországban történt rakétabecsapódást valószínűleg az ukrán légvédelem okozta, miközben az Ukrajna ellen indított orosz rakétatámadások ellen védekezett – közölte szerdán a NATO-főtikára.

Jens Stoltenberg azután nyilatkozott, hogy a védelmi szövetség nagykövetei rendkívüli ülést tartottak az esettel kapcsolatban.

A keddi lengyelországi robbanás vizsgálata még mindig tart, de az eddigi elemzések alapján valószínű, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozta azt – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a The Guardian tudósítása szerint.

Mint mondta, most úgy látja a vizsgálat, hogy az orosz légitámadások elleni védekezésnél ment félre egy ukrán rakéta.

Azt külön kiemelte: „ez nem Ukrajna hibája. Oroszország viseli az egyedüli felelősséget, ahogy folytatja az illegális háborúját Ukrajna ellen”.

Stoltenberg kiemelte, nincsen semmi arra utaló jel, hogy szándékos támadás történt volna, ahogy arra sem, hogy Oroszország támadást indított volna a NATO ellen.

A főtitkár kiemelte, hogy a két ember halálát okozó incidens kapcsán indított vizsgálatot még nem zárták le.

A NATO figyelemmel kíséri a fejleményeket és egyeztet a szövetséges tagországokkal – jelentette ki szervezet főtitkára.

Jens Stoltenberg Twitter-üzenetében számolt be Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről, amelyben részvétét nyilvánította az elhunytak családtagjainak.

A NATO-főtitkár hangsúlyozta: „fontos a tények pontos megállapítása”.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!