Mischinger Péter nyílt levélben szólította fel Szorcsik Vikit: Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni!

A Farm VIP című műsor forgatása alatt Szorcsik Viki és Mischinger Péter többször is egymásnak feszültek.

Még párbajoztak is, a párbajt Viki nyerte, így Péternek kellett hazamennie. Péter most nyílt levelet írt Vikinek, mert úgy érzi, a színésznő valótlanságokat állított róla és ellene hergelte csapattársait.

A levelet közzétette a közösségi oldalán, és jogi lépéseket, sőt feljelentést is kilátásba helyez Viki ellen, ha Viki nem teszi meg, amire kéri. Íme a levél egy részlete:

“Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázták és kiestem a játékból. Az intrika a reality része, de azt gondolom van egy határ.

Szerencsés vagyok. Mert a neveltetésemnek és a több évtizedes harcművész múltnak köszönhetően higgadt tudtam maradni. De mivel is játszott Viki? Mi történik, ha nem maradok feddhetetlen?

Egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is. Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek.

Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy “beleállítom a vasvillát a hátába”, akkor a gladiátor bemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét.

Azt gondolom, lehet hibázni. Viki is hibázhat. Felelősségvállalással, őszinte és nyílt kommunikációval helyre lehet hozni a hibákat. De csak így. Ugyanakkor, ha “okos enged” szemléletmóddal háttérbe húzódók, akkor legitimizálom az iskolai bullyingot, a bántalmazó kapcsolatokat és így tovább.

A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat. Hiszem, hogy az ilyen jellegű viselkedésnek egyetlen ellenszere van. Nyílt és őszinte kommunikáció, szükség esetén segítség kéréssel.

Mindig van, aki segít. Ha csak egy ember is példát vesz, felveszi a kesztyűt és ezzel jobbá tudom tenni az életét, akkor megérte és százszor is vállalom a megpróbáltatásokat.

Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és (noha a TV már megtette a műsorral), tisztázza az engem ért valótlan vádakat.

Barátok nem leszünk és nem fogom meghívni az otthonomba teázni, de egy műsorban még szerepelhetünk. Nem célom Vikinek kárt okozni, mert mint mondtam, ő is hibázhat.

Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba” – olvasható Mischinger Péter bejegyzése.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: TV2)