Március 13-án a Vodafone lekapcsol egy fontos szolgáltatást! Készülj fel jó előre!

Figyelem, sokakat érinthet! Újabb céldátumokat tett közzé a Vodafone a 3G-hálózat fokozatos kivezetésével kapcsolatban.

A vállalat hamarosan minden 3G-s állomását lekapcsolja, hogy hálózatát hatékonyabban, jobb erőforráskihasználtság mellett tudja üzemeltetni – olvasható a cég közleményében.

A Vodafone 2022-ben kezdte meg a 3G-hálózat fokozatos kivezetését, mely folyamat lezárulta után a mobilinternetezéshez legalább 4G-s készülékre lesz szüksége az ügyfeleknek.

  1. március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein kapcsolják le a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területein is.

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye egyes településein már lekapcsolták a 3G-hálózatot.

A legújabb generációs hálózatok fejlődése és bővülése gyorsabb internetsebességet és megbízhatóbb, stabilabb kültéri lefedettséget biztosít.

Ahhoz, hogy a mobilhálózatok a jövőben is a legújabb technológiát használhassák, a régebbi hálózatok világszerte kivezetésre kerülnek, így a 4G- és 5G-hálózatok fejlesztésére még több fókusz kerül – írja a Vodafone.

A szolgáltató figyelmeztet, hogy a hálózat kivezetésével egyes eszközök, melyek nem képesek csatlakozni 4G-, vagy 5G-hálózatokra, vissza fognak váltani 2G-üzemmódra, ami “befolyással lehet a szolgáltatás zavartalan működésére”.

Ezzel együtt a magyar emberek már csak március végéig használhatják ki az NMHH készülékcsere-programja által biztosított 40 ezer forintos támogatást.

Erre azok a lakossági felhasználók jogosultak, akik új, legalább 4G-képes telefon vásárlása mellett döntenek, és leadják régi, használt, legfeljebb 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléküket.

(Kép: Getty Images)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!