Már lehet tudni, mikor jön az enyhülés: készülj, eddig tart a kánikula

Az elkövetkezendő néhány napban még pokoli, szinte elviselhetetlen hőség vár ránk.

Azonban már lehet tudni, mikor érkezik a várva várt enyhülés, aminek köszönhetően néhány fokot mérséklődik a meleg.

Szerdán fog tetőzni a kánikula: Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat zápor, zivatar.

A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 13, 23, délután 29, 38 fok között alakul, északkeleten maradhatnak 30 fok alatt az értékek.

Csütörtökön, az enyhülést hozó front mögött az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Összességében több helyen kialakul záporeső, zivatar.

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 16, 23, a csúcsérték általában 26, 32 fok között várható, de délen 33, 36 fokot is mérhetnek.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Napközben már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar.

Az északi, majd keleti szél többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban 14, 21, délután 28, 33 fok között várható.

Szombaton a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, csupán néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 13 és 21, a maximum 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos idő valószínű, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. A hajnali 14, 23 fokról 31 és 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!