Kitört a Majka – Ákos háború! Durva, miért estek egymásnak!

A napokban átadták a Petőfi Zenei Díjakat. A közmédia olyan előadóknak ítélte oda a díjat, mint Ákos, Freddie, Gubik Petra és a Magna Cum Laude zenekar.

A hírre Majka csupán egyetlen szóval reagált a Facebookon. Az egészhez csak annyit fűzött hozzá, hogy: „Viccország…”

Majka posztjára Ákos az alábbi, terjedelmes kommenttel reagált:

“36 évnyi munkám során még soha nem kommentáltam senki díja kapcsán negatívan. Soha nem szóltam vissza, ha valaki támadott, pedig volt ilyen sokszor, köztük durva, aljas, nemtelen dolgok is.

Megszámlálhatatlan gratulációt küldtem embereknek a hosszú évek során, ha komoly teljesítménnyel találkoztam, olykor általam személyesen nem is ismert embereknek.

Sokszor írtam megemlékezést, és sajnos már nekrológokat is. Mindeközben jómagam soha nem támadtam senkit, de ezt persze csak ritkán szokták észrevenni.

Régóta nem vágyom díjakra, nem ez határozza meg az életemet. Van belőlük egy kazalnyi, eszembe nem jutna küszködni egy újabbért. Számomra a munkámat értő és értékelő közönség visszajelzése a döntő ebben a műfajban. Pont.

Nagyjából megállás nélkül dolgozom, örömmel, szeretettel. Dalok, klipek, lemezek, rengeteg koncert, színházi szerepek, alkalmazott zenék, hangoskönyvek, verses- és prózakötet, és már saját rendezésű kisjátékfilm is került ki a kezem alól.

A munkára sokan kíváncsiak, ráadásul hírt is adunk róla napi rendszerességgel, három felületen. Akit érdekel, hogy élek-e, koncertezem-e egyáltalán, annak egyetlen kattintásába kerül megnézni, milyen munka zajlik éppen.

Évadonként átlagban 100-150 ezer embernek koncertezünk hosszú évek óta már, a lemezeim általában az eladási lista élén landolnak. Aki ezt dicsekvésnek tartja, téved: a valóságot persze lehet tagadni, szokták is, de mindez egyszerű, száraz tény.

A Petőfi Zenei Díjat a tavalyi, jubileumi HARMINC ÉV koncert kapta, amely a három évtizedes szólópálya dalaira épült, a Győri Filharmonikusokkal és a pécsi VoiSingers kórussal adtuk elő.

A koncert felvételéből készült tripla LP és dupla CD az eladási listák első helyén nyitott, és még a múlt héten is első volt, majdnem két hónappal a megjelenése után – olvasható Ákos kommentjében.

Majka az alábbi – valószínűleg ironikus – megjegyzést fűzte a hozzászóláshoz: “Ákos! Ez esetben akkor viszont gratulálok!!!”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt képek forrása: MTI)