Kiderült, milyen idő lesz a hosszú hétvégén: napi bontásban mutatjuk, mire készülj

A hosszú hétvége időjárása sajnos cseppet sem lesz ideálisnak mondható. Borongós, ködös, szürke időre kell készülni.

Az előrejelzés alapján ráadásul több nap is nehezítheti a körülményeket ködszitálás. Íme, mire számíts napi bontásban:

Szombaton a látási viszonyok csak lassan javulnak, az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható.

A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés kevés helyen valószínű – nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délnyugati, déli szél gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult tájakon 10 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott akár 20 fok sem kizárt.

Vasárnap éjszaka a köd, illetve a rétegfelhőzet terjeszkedik, majd napközben ritkul, zsugorodik, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű, máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5, 12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn kísértetiesen hasonló időjárás várható, mint vasárnap. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A hajnali 5, 12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Kedden legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A hajnali 6, 13 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!