Kiderült, hova csapódott a 2 ember halálát okozó rakéta Lengyelországban! Ülésezik a magyar Védelmi Tanács! Mutatjuk a legfrissebbeket:

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet.

Mint írták, a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be.

A rendőrség és a katonaság a helyszínen van – tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twitteren.

A lengyel elnök és a lengyel kormányfő rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze.

Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

“A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik – mondta el sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

Rakétatámadás miatt leállt a Barátság kőolajvezeték is, a MOL rögtön ki is adott egy közleményt, azt ide kattintva tudod elolvasni.

A Lengyelországi drámai események és a kőolajvezeték leállása miatt Orbán Viktor este 20. órára összehívta a Védelmi Tanácsot.

Az ülést megelőzően Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO főtitkárral – mondta a sajtófőnök.

Hozzátette: a Védelmi Tanács ülésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Bordás Gábor, Kovács József és Nagy János államtitkárok vesznek részt.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: MTI)