Kettészakította a Budapestre tartó vonat a buszt Érsekújvárnál! Eddig 7 halottról tudnak!

Autóbusszal ütközött össze csütörtökön Szlovákia déli részén egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat.

A a balesetben több ember ember meghalt, sokan megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat jelentését az MTI.

A szerencsétlenség egy Érsekújvárhoz (Nove Zamky) közeli vasúti átkelőnél történt. A busz gyakorlatilag kettétört a balesetben, az EuroCity járat mozdonya pedig kigyulladt. A helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták – nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak.

A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel.

Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

A szerencsétlenség után öt áldozatról lehetett tudni, estére a számuk hatra, pénteken reggel pedig hétre nőtt – számolt be több szlovák lap.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Képek forrása: szlovák rendőrség)