Kamerák előtt vallott Gyárfás Tamás a Fenyő-gyilkosságról! Itt a friss interjú, ezt mondta saját szerepéről:

Kedd reggel Gyárfás Tamás ellátogatott az ATV stúdiójába, ahol azt állította, ártatlan a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A producert múlt héten ítélte a bíróság első fokon 7 év fegyházra, Portik Tamás pedig, mint felbujtó, életfogytiglant kapott.

A tévéstúdióban megjelent Gyárfást Rónai Egon kérdezte, ők ketten több évtizede ismerik egymást, ezért tegezve készült az interjú.

Rónai első kérdésében azt tudakolta Gyárfástól, hogyan nem sikerült eloszlatni 26 év alatt a Fenyő-ügyben betöltött szerepével kapcsolatos kételyeket.

“Éltem az életemet, próbáltam nem törődni a szóbeszédekkel” – közölte erre a producer.

Gyárfás hangsúlyozta: ő úgy emlékszik, hogy Fenyő meg akarta szerezni a Napkeltét, sikerült is neki a szerkesztési jogokra rátennie a kezét, de végül visszakapták azokat.

“Rám sok mindent mondtak, de hogy hülye vagyok, azt sohasem. Visszakaptam a szívem csücskét, akkor miért fordultam volna az alvilághoz? Ez irracionális” – fejtette ki.

Felhívta a figyelmet: azért ment el az ATV-be, mert Dezső András újságíró olyan kijelentéseket tett hétfőn a csatornán, „amely pontosításra szorul”.

Ennek a lényege az volt, hogy amikor Portik megkérdezte Gyárfástól, hogy „valakivel csinálni kell-e valamit”, akkor Gyárfás csak széttárta a karját. Gyárfás ezt cáfolta, szerinte ez nem igaz, és állítása szerint Dezső két esetet mos össze.

Gyárfás Tamás telefonján is elindított egy felvételt állításának bizonyítására, de ebből nem sokat lehetett hallani. Gyárfás szerint ráadásul videó sem készült erről az esetről, csak hangfelvétel, így nem is lehet ezt állítani.

A producer azt mondta az interjú végén, hogy szerinte ki fog derülni az igazság: „biztos, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni” – húzta alá. Íme a teljes beszélgetés:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: ATV)