Itt az Ügyészség közleménye Magyar Péter hangfelvételéről: “Helytálló az a megállapítás, amely szerint…”

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményt adott ki arról, hogy ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert, aki nyilvánosságra hozott egy, a volt házastársával, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetésről készült hangfelvételt.

Az ügyészség közlése szerint helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint Polt Péter legfőbb ügyész “nem uralja az ügyészséget”, mert a legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.

Az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez – áll a közleményben.

Ezenkívül azt is leszögezi, hogy Magyar Péter állításával ellentétben az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

“Minden, a Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van” – közölte az ügyészség.

A szervezet azt is jelezte, hogy minderről részletes tájékoztatást március 28-án, csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség ad.

Magyar Péter hangfelvételét, melyen ő maga és Varga Judit beszélgetnek, ide kattintva hallgathatod meg.

Magyar Péter közben kedd este 6 órára tüntetést szervez a Legfőbb Ügyészség épülete elé.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook oldala)