Gulyás Gergely odamondott Ukrajnának: “Az ukrán állam nem értékeli a maga teljességében, hogy…”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón, Visegrádon világossá tette:

A magyar nemzet egységes, és főszabály szerint nincsenek határon belüli és kívüli ügyek, azt kell nézni, mi szolgálja a közös nemzeti célokat.

A miniszter az elmúlt 12 év legfontosabb kormányzati eredményének nevezte a nemzet egységének megteremtését.

Ebben értékelése szerint kiemelkedő szerepet játszottak a határon túli médiumok. Nélkülük ezeket az eredményeket nem lehetett volna elérni.

A tárcavezető kitért a kárpátaljai magyarság rendkívüli helyzetére a háborús helyzetben.

Kiemelte: külön köszönet illeti azokat, akik ebben a nehéz időben is sokat tesznek azért, hogy a magyar nyelvű tömegtájékoztatás megmaradjon Kárpátalján.

Utalva a munkácsi turulszobor eltávolítására megjegyezte: az ukrán állam, annak ellenére, hogy Magyarország története legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, ezt nem értékeli a maga teljességében.

A miniszter a magyar kisebbséggel szembeni fellépést továbbra is elfogadhatatlannak nevezte.

Gulyás Gergely a jövőbeni kilátásokról szólva kiemelte: miután alapvetően gazdasági alapon kell működtetni a médiát, nem lehet eltekinteni azoktól a változásoktól, amelyek a fogyasztói szokásokban bekövetkeztek.

A mérések azt mutatják, hogy a Covid-járvány óta az online médiának nagyobb a jelentősége a televíziónál is, és ez nemcsak Magyarországon, hanem minden valószínűség szerint a határon túli médiumok esetében is igaz.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás, kép és kiemelt kép: MTI)