Felkavaró hír a Titanic roncsainál eltűnt hajó utasairól: mind meghaltak, kiderült, hogyan

Meghaltak a Titanic közelében eltűnt Titan merülőhajó utasai – közölte csütörtökön este az OceanGate üzemeltető vállalat.

Sajnálattal úgy gondoljuk mostanra, hogy vezérigazgatónk, Stockton Rush, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, valamint Paul-Henri Nargeolet odavesztek.

Ezek a férfiak igazi felfedezők voltak, akik különleges kalandszellemmel és a világ óceánjainak felfedezésére és védelmére irányuló mély elhivatottsággal rendelkeztek” – olvasható a vállalatnak a BBC honlapján megjelent közleményében.

Az OceanGate egyben részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, egyben köszönetet mondott a kereső akcióban résztvevőknek erőfeszítéseikért.

John Mauger, az amerikai parti őrség ellentengernagya sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a búvárhajó kapitánya és négy utasa halott.

A roncsokat egy kanadai hajóról távvezérelt víz alatti robot segítségével találták meg csütörtök reggel 488 méterre a Titanic roncsának orrától mintegy 4 kilométeres mélységben.

Mint mondta, a törmelékmező arra utal, hogy a nyomáskamra összeroppant, az utasoknak tehát esélyük sem volt a túlélésre.

A hajón utazó öt ember azonnal meghalhatott, hiszen az összeroppanás miatt a jármű darabokra törhetett.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás és fotók forrása: MTI)