Ez a hét trükkje van a télikabát helyes mosásának: te hányat ismertél közülük?

Egy nagy és vastag télikabátot bizony nem feltétlenül a legegyszerűbb dolog helyesen kimosni. Hét trükkje van, amiket ha betartunk, akkor érhetjük el a legjobb végeredményt.

1.Húzzuk fel az összes cipzárt a kabáton, és gomboljuk be. Ha levehető szőrme van, akkor távolítsuk el a kabátról.

2.Tegyük a kabátot a mosógépbe, de ne mossuk együtt más ruhákkal.

3.Csak folyékony mosószert használjunk, az öblítőt is mellőzzük, mert az is, és a por állagú mosószer is foltot hagyhat rajta.

Jó minőségű mosószerrel mossuk, hogy maradéktalanul meg tudjunk szabadulni a kabát töltött részében lerakódott portól.

4.Válasszuk ki a legegyszerűbb mosási programot, és a legalacsonyabb hőfokot. Ha van hideg vizes opciónk, akkor a legjobb, ha azzal mosunk.

5.Annak érdekében, hogy a benne található vatelin nagyon ne vékonyodjon ki mosás közben, tegyünk a gépbe néhány speciális mosólabdát, vagy teniszlabdát.

6.A szárítás legalább olyan fontos, mint a mosás. Vegyük ki a gépből, húzzuk le a cipzárokat, gomboljuk ki, és akasszuk fel egy vállfára, ha lehet természetes levegőre.

7.Lehet, hogy akár egy napig is fog száradni, de csak akkor kezdjük viselni, vagy tegyük be a szekrénybe, mikor már teljesen száraz.

Nem is voltak bonyolultak vagy nehezen kivitelezhetőek ezek az utasítások, igaz? Ha így látsz neki, akkor a mosás végén nem érhetnek kellemetlen meglepetések!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)