Este rendőrök lepték el a Margit hidat, a térfigyelő felvette, micsoda élet-halál harcot vívtak

Kalandos életmentésről számol be a Rendőrség a Facebook oldalán. A rendőrök tapasztalatának és lélekjelenlétének is köszönhető, hogy a fiatal lány végül nem merült el a Dunában.

Így számolnak be az esetről: “Tudta, hogy veszélyes, ám a következő pillanatban Mihály Roland r. őrmester már a híd pillérjének a külső oldalán közelített az egyetemista lány felé, hogy megmentse az életét.

Kollégáink november 27-én kora este kaptak riasztást arról, hogy egy nő a Margit híd korlátján kívül áll, és bele akar ugrani a Dunába.

A VI. és XIII. kerületi járőrök szinte egyszerre, három percen belül a kétségbeesett fiatal nőhöz értek, aki sírva mondta a rendőröknek, hogy meg akar halni.

Tisztában voltam a veszélyekkel, de nem erre gondoltam. Nekünk ezt kell tennünk, mindent meg kellett próbálnunk, hogy megmentsük a lányt.  – mondta az intézkedésről Mihály Roland r. őrmester.

Míg az őrmester átmászott a korláton és megkerülte a keskeny beton pillért, társa Nádasi Csaba r. őrmester szóval tartotta a zokogó nőt.

Angolul tudtam beszélni a lánnyal, folyamatosan szóval tartottam és próbáltam megnyugtatni.

Közben a VI. kerületi kollégákkal figyeltük Rolandot, hogy mikor ér oda a lányhoz. – vette át a szót Nádasi Csaba r. őrmester.

A folyamatos kommunikáció közben Mihály Roland r. őrmester meg tudta közelíteni a fiatal nőt, majd rögtön megragadta a kabátját, társai pedig őt biztosították.

Miközben megfogtam a lányt, a másik kezemmel Csabába kapaszkodtam. – mesélte Roland.

Miközben Nádasi Csaba r. őrmester a társát biztosította a VI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, Zsikla Hunor r. hadnagy, valamint Bozsoki Sándor r. törzsőrmester megfogták a lányt és a ruhájánál fogva átemelték a korláton és biztonságba helyezték.

Ezt követően a fiatalt átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba vitték. Gratulálunk kollégáinknak, hogy bátorságukkal, gyors, és higgadt intézkedésükkel megmentették a fiatal lány életét – olvasható a beszámoló.

Itt megnézheted a hősies életmentést:

Oszd meg, hogy mások is láthassák!