Botrány Hódmezővásárhelyen, Rákay Philip kollégái helyett is elnézést kért! “Évtizedek óta nem titok, hogy…”

Az utóbbi időben nem egyszer jelentek meg lejárató cikkek Navracsics Tiborról a Rákay Philip többségi tulajdonában lévő Promenád24-en, amelyet Hódmezővásárhelyen Lázár János propagandalapjaként emlegetnek.

Szerdán aztán a Telex írta meg a Meta adataira hivatkozva, hogy a hódmezővásárhelyi portál hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a lejárató cikkek hirdetésére.

Az első cikk A b*zizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg február közepén, majd február 24-én jött a következő Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak címmel.

Ebben az áll, hogy „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter” – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

„Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!” – írta a lap megkeresésére Rákay Philip, a hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa, miután arról kérdezték, volt-e tudomása a kérdéses cikkekről.

Rákay azt állította, ezekről az anyagokról csak a médiából értesült. Majd így folytatta:

“Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját” – hangsúlyozta.

Rákay Philip végül jelezte, hogy értékesíti a lapnál és a rádiónál meglévő tulajdonrészét, illetve bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még a mai napon közli az érintettekkel.

A zrt. annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Rákay Philip új filmje, a Most vagy soha jövő héten kerül a mozikba. Itt a legfrissebb előzetes:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!