A nap hőse a 47-es villamost vezető hölgy, aki csodát tett egy kislánnyal

Az esetre a BKV-figyelő blogon bukkantunk, és úgy felmelegítette a szívünket, hogy azt gondoltuk, veletek is megosztjuk.

Egy apuka írta le, hogyan beszélgetett kislányával a villamosvezető hölgy 10 percen keresztül, csak azért, hogy megnyugtassa őt:

“Ötéves kislányom hosszabb ideje nem volt hajlandó felszállni semmilyen közlekedési eszközre, mert attól félt, hogy menet közben kiszáll a vezető.

Eleinte nem foglalkoztunk vele, hogy majd úgyis kinövi, de nem nőtte ki.

Ezért szombaton hosszú előkészítés után nekivágtunk, és sikerrel abszolváltunk két buszos utazást. A lányom a villamossal viszont végképp nem szeretett volna megbarátkozni.

A végállomáson szálltunk fel a 47-es villamosra. A villamosvezető hölgy miután két mondatból megértette a helyzetet, szinte a teljes 10 perces, végállomáson töltött pihenőidejében a lányommal foglalkozott:

Megmutatta neki a vezetőfülkét, többször elmagyarázta, hogy a vezető néni mindig csak a végállomáson szállhat le, menet közben sohasem, és úgy általában, nagyon biztonságos villamosozni.

Mesélt arról, hogy az ő lánya mitől félt óvodásként és mikor múlt el neki. A villamostól addig félő lányom mosolyogva szállt fel és le a járműről, vidáman csacsogott az ő kis életéről, majd önfeledten integetett a kedves néninek.

Amolyan 40+ éves, 100+ kilós marcona alak vagyok, mégis a könnyeimet nyeltem. Elmúlt a lányom félelme, azóta is vidáman buszozik és villamosozik.

Ezúton is üdvözlöm az emberi hozzáállásával csodát tevő BKV-s hölgyet és minden más villamosvezetőt is, aki hasonló helyzetben hasonlóan járt volna el.

Kívánom nekik, hogy javuljanak a munkakörülményeik és minél kevesebb olyan problémás utassal találkozzanak, amilyen egy időben én is voltam néhanapján” – olvasható az apuka beszámolója.

Neked van pozitív vagy negatív, a tömegközlekedéssel kapcsolatos történeted? Írd meg kommmentben Facebook oldalunkon, kíváncsiak vagyunk rá!