Az Alzheimer-kórban szenvedő balerina felismeri egykori kedvenc darabjának zenéjét: kivételes pillanatokat rögzít a kamera

Marta C. González a New York City Ballet prímabalerinája volt, rengeteg gyönyörű előadást táncolt el, hatalmas sikerrel.

Néhány évvel ezelőtt azonban Alzheimer-kórral diagnosztizálták, ami súlyosabb esetekben már komoly memóriazavarokkal is jár.

Az idős hölgy videója a napokban került fel az internetre egy spanyol szervezetnek köszönhetően, akik arra használják a zenét, hogy javítsák az Alzheimerben szenvedők hangulatát.

Marta fülébe Csajkovszkij első és mai napig legendás balett-darabja, A hattyúk tava csendül fel.

Az idős hölgy pedig szinte azonnal táncolni kezd a kezeivel, épp ahogy 1967-ben tette a színpadon.

A Hattyúk tavát hallgatva elkezdtek visszatérni az emlékei és annak ellenére, hogy kerekesszékben ül, kezeivel ugyanúgy táncolni kezdett, mint évtizedekkel korábban!

A videóban egyébként láthatunk korai felvételeket is azokból az időkből, amikor González még nagyközönség előtt táncolta ugyanezt a darabot.

A videó 2019-es, Marta abban az évben hunyt el, de most újra felkerült kisfilmje világhálóra, és néhány nap alatt tízezrek osztották meg az egyszerre fájdalmas és megható pillanatokat.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!