Szlávik János őszintén elmondta, szerinte lesz-e 4. hullám Magyarországon: “még az is elképzelhető, hogy..”

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 Mokka című műsorának hétfő reggeli adásában elmondta, hiába a sok beoltott, azért vannak intő jelek, jó lenne, ha még többen oltatnák be magukat.

Az esetleges elkövetkezendő negyedik hullámmal kapcsolatban a szakember elmondta: „Az a baj, hogy különböző előrejelzések vannak, és még olyat is láttam, hogy nagyobb hullám lesz, mint a harmadik egy-két országban. Általában a többségük egy kisebb esetemelkedést jelez előre, kevés beteggel, kevés halottal.”

A delta variánsról szólva Szlávik János hangsúlyozta: “Kiderült, hogy könnyebben terjed emberről emberre, de úgy tűnik, hogy nem súlyosabb”. pláne akik be vannak oltva kétszer, náluk egészen enyhe tüneteket hoz, már ha megfertőződnek, mert ugye aki kétszer be van oltva, az borzasztó kis valószínűséggel fertőződik meg.

Amikor arról kérdezték a szakembert, hogy szerinte lesz-e Magyarországon negyedik hullám, így válaszolt: “Szerintem igen, de nem biztos, hogy így lesz, nem vagyok jó jós, de szerintem igen, hiszen az országok nyitva vannak. Módja van a delta variánsnak, vagy a többi variánsnak bejutni az országba, talál magának olyan személyt, akivel el tud terjedni, hiszen nincs beoltva, tehát valamennyi esetet fogunk találni. Hogy ez mennyi, ezt ugye nehéz megjósolni”.

Itt meghallgathatod a teljes beszélgetést:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!