Szlávik János 5 tünetet említett az omikron variáns kapcsán: ezekre figyelj oda nagyon

Szlávik János hétfő reggel a Mokka stúdiójában az omikron variánsról elmondta: “olyan helyről jöhetett csak, ahol rendkívül alacsony az átoltottság, és nagyon-nagyon gyorsan tud terjedni a járvány.”

„Ennek megfelel Afrika egyenlítőtől délre eső területén bárhol. Tény az, hogy elképesztően gyorsan elterjedt a világban, hiszen, ha körbenézünk, a velünk szomszédos országokban is ott van.

Szinte biztos, hogy Magyarországon is fel fogja ütni a fejét. Az, hogy ez most jó hír vagy rossz, nehéz eldönteni. Egyesek szerint jó hír, mert ez egy ártalmatlan, nagyon gyorsan terjedő, náthához hasonló vírus.

Most ez messze nem biztos, hogy így van, várjuk ki, mi lesz azokon a helyeken, ahol elszaporodik” – hangsúlyozta a főorvos, majd elmondta az omikron variáns 5 legfőbb tünetét:

Teljesen különbözik a korábbi variánsoktól, hiszen a főbb tünetei a következők: Fejfájás, gyengeség, szívdobogás, izomfájdalom és ízületi fájdalom.

Nincs viszont fulladás, köhögés, tüdőgyulladás – hívta fel a figyelmet Szlávik János.  Az viszont biztos, hogy dupla olyan gyorsan terjed és a fertőzöttek is fiatalabbak, mint a korábbi hullámokban.  voltak.

A mostani, 4. hullámról szólva, amit még nem az omikron variáns okoz, az infektológus főorvos a következőket mondta:

“A kutatók többsége úgy gondolta, hogy most van az a pillanat, amikor a járvány tetőzik. Én úgy gondolom, hogy a járvány tetőzésének a napokban vége lesz és bízhatunk abban, hogy egy nyugodtabb karácsony elé nézünk.”

Itt a teljes beszélgetést figyelemmel kísérheted:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!